Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w paprykowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag
pomidor 2 sztuki
cebula 2 sztuki
papryka 2 sztuki
czosnek 1-2 ząbki
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w paprykowym sosie

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki. Czosnek obrać, zmiażdżyć, dodać do mięsa i wymieszać. Cebulę obrać pokroić w kostkę albo piórka. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Pomidory umyć pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać olej. Mięso oprószyć mąką i wymieszać. Wyłożyć na rozgrzany olej i obsmażyć. Dodać cebulę i razem przesmażyć. Podlać wodą i dusić ok 10min. Dodać pomidory, paprykę i dalej dusić. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i dusić miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 07.06.2012 19:44
ale apetycznie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak