Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kakao

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto z kakao:
mąka 1 szklanka
jajko 5 sztuk
cukier 3/4 szklanki
kakao 2-3 łyżki
woda 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Na ciasto jasne:
białko 3/4 szklanki
wiórki kokosowe 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
mąka 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
NA MASĘ:
budyń 2 opakowania
mleko 3 szklanki
cukier 6-7 łyżek
masło ok. 30 dag
pozostałe składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kakao

Jajka wybić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka, kakao, wodę.
Wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać do przygotowanej blaszki i piec ok. 30 minut w 180 stopniach.

Przygotować ciasto jasne. Białka ubić na pianę, dodać cukier, wiórki, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.

Na mleku ugotować budyń z dodatkiem cukru. Wystudzić i zmiksować z masłem.

Ciemne ciasto przekroić na połowę. Obie połowy posmarować dżemem. Na jedną połowę wyłożyć połowę masy budyniowej, położyć ciasto z kokosem, następnie resztę masy budyniowej, przykryć ciastem ciemnym i dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 08.06.2012 10:59
jak z cukierni :)
jolanta19 07.06.2012 19:41
super
Monika78 07.06.2012 18:09
az chcialoby sie zjesc kawalek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak