Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szodonowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 100 g
żółtko jajek 6 szt
wanilia 0,5 laski
białe wino 500 ml
Goździki całe Prymat 3 szt
cynamon 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szodonowa

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Do rondla wlać wino, 0,5 l wody, dodać cynamon,wanilię, goździki, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem dziesięć minut.
Następnie przecedzić, wino wstawić do kąpieli wodnej, podgrzać, wlewać żółtka, ubijać przez 10 minut.
Wyjąć z kąpieli wodnej i ubijać jeszcze przez 5 minut.
Podawać zupę z biszkoptami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 15.08.2012 08:10
Dotąd znałam sos szodonowy :) Jest smaczny do deserów...
Justyna Jussstiii 08.06.2012 09:00
super
parysek10 07.06.2012 19:46
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak