Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
jajko 2 sztuki
olej 1/3 szklanki
sól szczypta
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry

Z podanych składników wyrobić w robocie kuchennym ciasto. Gofrownicę Rozgrzać i wysmarować olejem(gofry nie przywierają) i nalewać chochelką ciasto. Piec 10 - 13 minut. Po upieczeniu lekko przestudzić gofry stawiając je pionowo by jak najmniej się ze sobą stykały, zachowują dzięki temu chrupiącą skórkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 21.09.2011 20:33
pychota!
aggankx 18.05.2011 17:28
nawet dobre
rzenia15 20.02.2011 20:58
uwielbiam gofry
BozenA 21.10.2010 19:29
muszą być pyszne
BozenA 21.10.2010 19:29
mi nigdy nie chcą wyjść takie chrupiące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak