Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w winogronach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
winogrona 200 g
masło 100 g
sól
wino białe wytrawne 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w winogronach

Kurczaka umyć, osączyć. Natrzeć mięso solą wewnątrz i na zewnątrz, odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Po tym czasie kurczaka podzielić na kawałki. Masło roztopić w rondlu, włożyć kawałki kurczaka, dusić na wolnym ogniu. Następnie dodać do kurczaka wino, przykryć i dusić do miękkości mięsa. Na samym końcu dodać sparzone i obrane ze skórki winogrona, dusić jeszcze chwilkę. Podawać kurczaka z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina46 19.08.2012 19:33
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak