Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 800 g
sól
pieprz
bazylia
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki w ziołach

Ziemniaki obrać, opłukać.
Pokroić ziemniaki na ćwiartki
Przełożyć ziemniaki do garnka, zalać wodą, dodać sól, ugotować na półmiękko.
Wyjąć ziemniaki, ostudzić.
Przełożyć ziemniaki na brytfannę wysmarowaną tłuszczem.
Ziemniaki posmarować za pomocą pędzla olejem, posypać ziołami.
Wstawić do piekarnika, piec na złoty kolor w 190 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 25.08.2012 23:03
Wypróbuję jutro - ziemniaki już nie zupełnie młode ale pewnie będą pyszne.
Goya 05.08.2012 12:57
mniam
fijolek91 25.07.2012 16:31
pzsyne
parysek10 07.06.2012 19:58
nabrałam na takie ochoty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak