Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka z masełkiem czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
masło 4 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka z masełkiem czosnkowym

Piekarnik ustawiamy na temperaturę 200 stopni. Czosnek przeciskamy przez praskę, po czym ucieramy go z solą. Do masła dodajemy czosnek i ucieramy go starannie. Bagietkę nacinamy kilkukrotnie w poprzek, nie docinając do końca, tak aby nadal wszystko trzymało się razem. Pomiędzy kromeczki wkładamy po łyżeczce masła czosnkowego. Dociskamy kawałki bagietki do siebie, aby się skleiły, Kładziemy bagietkę na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Zapiekamy do momentu,aż bułka się zrumieni i stanie lekko chrupiąca, a masełko się rozpuści i wniknie w kromeczki.Jemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 02.07.2012 23:35
uwielbiam takie;)
dwa pokoje z kuchnią 08.06.2012 11:01
najlepsza przekąska na świecie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak