Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka z kurczaka z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt.
sól i pieprz
czosnek 6 ząbków
sos sojowy 6 łyżek
sok z cytryny
oliwa 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: udka z kurczaka z czosnkiem

udka umyć przygotować marynatę w naczyniu wymieszać sos sojowy,sok z cytryny,oliwę,zioła prowansalskie,oraz szczyptę soli i pieprzu czosnek obrać pokroić w cienkie plasterki dodać do marynaty całość wymieszać i polać udka marynatą przykryć i odstawić do lodówki najlepiej na noc chyba że chcemy na szybko to na minimum 4 godziny kilka razy ja obrócić w marynacie,układać je na natłuszczonej blasze wstawić do piekarnika i upiec w temp.180st.ok.godziny w trakcie pieczenia podlewać je sosem i przewracać,podawać na zimno jak i na gorąco z dodatkiem pokrojonej papryki i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 30.08.2012 14:35
tez lubie dodawac czosnek :)
Madziela 07.07.2012 23:48
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak