Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie Danusi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cebula 2 szt
sardynki 6 filetów
śmietanka słodka 2 łyżki
sok z cytryny
sól i pieprz
natka pietruszki
sandacz 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie Danusi

Cebulę obrać, drobno pokroić.
Sandacza oczyścić, opłukać, posolić.
Sardynki drobno pokroić, wymieszać z cebulą i pieprzem.
Wymieszaną masą z sardynek i cebuli, posmarować sandacza z obu stron.
Masło roztopić.
Rybę przełożyć na brytfannę, polać roztopionym masłem, piec w umiarkowanej temperaturze.
Upieczoną rybę wyjąć.
Do sosu z pieczonej ryby dodać tartą bułkę, sok z cytryny i śmietanę, chwilę dusić.
Natkę pietruszki opłukać, osączyć, drobno pokroić.
Rybę ułożyć na półmisku, polać sosem, posypać natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak