Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki jabłkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 1/3 szklanki
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 1 sztuka
mleko 1 szklanka
cukier 2 łyżki
woda 4 łyżki
jabłka 2 sztuki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jabłkowe

Jajka, mąkę, mleko i cukry ubij mikserem. Dodaj wodę i proszek do pieczenia, wymieszaj. Jabłka obierz, przekrój na 8 części i wykrój gniazda nasienne, a następnie pokrój na plasterki. Wymieszaj z ciastem. Na patelni rozgrzej olej, kładź łyżką porcje ciasta i smaż z obu stron na rumiano. Usmażone placki osącz na papierowym ręczniku i posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 07.01.2013 16:18
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak