Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łódeczki z boczkiem i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
ser żółty 8 plastrów
sól do smaku
mąka do panierki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
boczek 8 plastry
papryka czerwona do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: łódeczki z boczkiem i papryką

Piersi umyć, rozbić i posolić, na każdą nałożyć boczek i paprykę i zwinąć w roladę. Roladki panierować i piec w głębokim tłuszczu 10 minut, Po upieczeniu przeciąć na pół i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć serem i zapiec w piekarniku. Przed podaniem dekorować sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 09.07.2010 12:05
Pomysł - super!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak