Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z camembertem i sosem żurawinowym

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
camembert 1 sztuka
olej do smażenia 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sok pomarańczowy 2 łyżki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z camembertem i sosem żurawinowym

Mięso umyć, osuszyć , przekroić na równe plastry , delikatnie "zbić", posypać papryką, solą , pieprzem i ziołami, smażyć na złoty kolor.
Powoli i delikatnie, odwrócić na drugą stronę położyć spory plaster sera i smażyć dalej pod przykryciem , tak aby ser zaczął się roztapiać.
Do garnuszka przełożyć 3-4 solidne łyżki żurawiny , delikatnie ogrzewać , dodać 2 łyżki soku pomarańczowego , wymieszać.
Mięso ułożyć na talerzu , polać żurawiną.

Podawać z ziemniakami pieczonymi
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 20.06.2012 09:06
Uwielbiam
dwa pokoje z kuchnią 07.06.2012 14:43
Ale pieknie wyglada!
Sylwia29 07.06.2012 14:00
Ciekawy przepis ;)
Cukiereczek13 07.06.2012 13:14
niesamowicie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak