Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka pomidorowa z makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 2 szt
śmietana 18 proc 1 szt
mąka tortowa 1 łyżka
Makaron kolanka 0,70 opakowania
porcja rosołowa 1 szt
woda 3 litry
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler do smaku
ziele angielskie 8 szt
mięta do smaku
czosnek 4 ząbki
sól 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
por do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka pomidorowa z makaronem

Porcje rosołową myjemy i dajemy do garczka,zalewamy zimną wodą i solimy,gotujemy. Gdy wrze zbieramy szumowinę i dodajemy:lupczyk,miete,ziele angielskie,liśc laurowy,czosnek.łyżkę kucharka,kawałek pory lub cebuli,drobno pokrojoną marchew i pieruszkę-w kosteczkę. Gotujemy około 1,5 godziny. 2 koncentraty wymieszać osobno w naczyniu i dać trochę rosołku,wymieszać i dodać do zupki. Zagotować. Rozrabiamy 1 śmietanę i 1 łyżkę mąki tortowej i trochę rosołku,wymieszać i dać do zupki. Zagotować,i odstawić. Makaron gotujemy osobno i dodajemy na końcu do zupki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 27.03.2017 17:04
Najlepsza zupka na świecie!
Margo1 30.07.2013 11:07
fantastyczna
Dorian 16.06.2012 18:05
moje ukochana zupka
Jodaj 09.06.2012 08:21
pyszna
Agnieszka91 07.06.2012 12:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak