Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz w sosie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 40 dag
cebula 1
koncentar pomidorowy 1 średni
ząbki czosnku 2
majeranek 1 łyżka
papryka czerwona 1
natka pietruszki 2 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz w sosie

Wołowinę dobrze umyć i pokroić w średnią kostkę ,cebulę obrać i pokroić w małą kostkę i wrzucić razem z mięsem na rozgrzaną patelnie z oliwą, przyprawić solą i pieprzem . Smażyć aż mięso się zrumieni w tym czasie paprykę umyć i pokroić w cienkie paski , koncentrat rozrobić z wodą , wlać do garnka , zagotować , wrzucić do niego pokrojoną paprykę , 2 obrane i drobno posiekane ząbki czosnku , majeranek , sól i pieprz do smaku.Wrzucić do sosu mięso z cebulą , gotować jeszcze chwilę na małym ogniu. Wyjąć na talerz , polać sosem i udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 16.07.2012 15:16
smaczne
gusia1000 11.07.2012 20:56
Sycące jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak