Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto mocno czekoladowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier kryształ 1,5 szklanki
jajko 6 sztuk
masło 20 dag
gorzka czekolada 2 tabliczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 10 dag
dekoracja
biała czekolada 1 tabliczka
orzechy włoskie 10 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto mocno czekoladowe

Masło z czekoladą rozpuścić na parze, odstaw do wystudzenia.Jajka wybij, dodaj cukier, ubij do białości, nadal miksując dodawaj wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia, czekoladę, a na koniec sparzone i osączone rodzynki i orzechy.Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto, wyrównaj, wstaw do nagrzanego piekarnika.Piec w 200 stopni ok.40 minut.Białą czekoladę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posyp wierzch upieczonego gorącego ciasta, odstaw do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.06.2013 12:47
wyśmienite ciacho
jolanta19 07.06.2012 19:42
mniam
1j1o1l1a1 07.06.2012 13:16
smakowite
Agnieszka91 07.06.2012 12:58
pycha
Rafał10 07.06.2012 11:51
uwielbiam takie ciacha !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak