Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane piersi z indyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2
sól
pieprz
ząbki czosnku 2
pomidory 2
oliwa
ryż 1

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane piersi z indyka

Piersi umyć pokroić w plastry średniej grubości , natrzeć oliwą a następnie obranym i wyciśniętym przez praskę czosnkiem . Ryz wrzucić do garnka z woda i ugotować aż będzie miękki . W mięso ponacinać kieszonki. Pomidor umyć i bardzo drobno posiekać . Gdy ryż się ugotuję, wymieszać go z pomidorami , doprawić solą i pieprzem .Ryżem z pomidorami nafaszerować kawałki ponacinane mięso. I zawinąć bawełniana nicią by się nie rozleciało. Mięso zamoczyć w roztrzepanym wcześniej w miseczce jajku a następnie w bułce tartej .Mięso wyłożyć na rozgrzaną patelnię z oliwą . Smażyć aż się zrumieni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.07.2012 18:02
Dobre jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak