Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
woda 1.7 litra
śmietanka 20 ml
cebula 1
kostka rosołowa 1 szczypta
sól szczypta
pieprz
natka pietruszki
papryka czerwona 1
makaron świderki 20 dag
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z papryką

Pieczarki oczyszczamy i kroimy średniej grubości plasterki , wrzucamy je na rozgrzaną oliwę , dodajemy do nich obrana i drobno posiekaną średniej wielkości cebulę, przyprawiamy solą i pieprzem . Smażymy aż pieczarki się zrumienią . Do garnka wlewamy wodę , dodajemy kostkę rosołową ,posiekana drobno natkę pietruszki , 1 umytą , wydrążona z pestek i drobno posiekaną paprykę . Do innego garnka wlewamy wodę jak się zagotuje , wrzucamy makaron i gotujemy na średnio miękko. . Gdy pieczarki z cebulką się już usmażą wrzucamy do wody z rosołem , dodajemy ugotowany makaron , śmietankę , i gotujemy jeszcze około 8 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.07.2012 14:44
Dobra zupa.
Justyna Jussstiii 08.06.2012 09:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak