Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony nadziewane farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
mięso mielone 250 g
woda 0.5 litra
margaryn 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 12% 1 szklanka
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
koperek 2 łyżki
bulion drobiowy 2 szklanki
patison kilka szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony nadziewane farszem

Wykonanie;
Patisony umyć odciąć im górę i wybrać miąższ ze środka. Mielone wymieszać z ryżem, osolić , następnie farsz włożyć do patisona.Patisony ułożyć w naczyniu i zalać bulionem do połowy i gotować aż będą miękkie/można je zrobić na parze z tym iż farsz mocniej przyprawić według uznania/
Sos;
margarynę roztopić i dodać mąkę zrumienić na złoty kolor, rozprowadzić bulionem, żółtko rozmieszać ze śmietaną i wlać do sosu po zagotowaniu dodać przyprawy i koperek. Patisony wyłożyć na talerz polać sosem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 14.06.2012 14:36
A ciekawe jakby zapiekane smakowały.
Kekerboom 14.06.2012 13:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak