Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sledzie w sosie tatarslim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie marynowane 3 sztuki
ogórek konserwowy 4 sztuki
pieczarki 15 dag
śmietana 18-procentowa 2 łyżki
majonez 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet 10 % 2 łyzki
koperek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Sledzie w sosie tatarslim

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i ugotować w wodzie z dodatkiem soli i octu. Z ryb zdjąć skórę i pokroić na kawałki, ogórki pokroić w kosteczkę. Majonez i śmietanę połączyć razem, doprawić solą i pieprzem wg. uznania, dodać do pokrojonych produktów i wymieszać.Do dekoracji posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak