Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki drożdzowe z rabarbarem i jabłkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanka
olej 3/4 szkl
cukier puder
jajko 2 szt
mleko 1 szklanka
drożdże 1/2 szt
cukier 6 łyzek
jabłka
rabarbar

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki drożdzowe z rabarbarem i jabłkiem

Mleko lekko podgrzewamy do ciepłego mleka wykruszamy drożdże ,dodajemy cukier 2 łyżki ,mieszamy i dodajemy z 3 łyżki mąki na wierzch . Odstawiamy do wyrośnięcia. do miski przesiewamy resztę mąki dodajemy jajka ,cukier i wyrośnięty rozczyn . Mieszamy łyżką . Pod koniec dodajemy olej .Mieszamy . Nakrywamy i zostawiamy do wyrośnięcia .
Jabłka i rabarbar obieramy kroimy w kostkę . Z wyrośniętego ciasta formujemy w ręce placuszki wkładamy kawałek jabłka i rabarbar .zaklejamy jak pączka. Układamy na blaszce i zostawiamy do wyrośnięcia na ok 10 min . Wkładamy do piekarnika pieczemy ok 20 min w 180 stopniach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 07.09.2013 21:42
ciekawy przepis
kasiaw 17.08.2012 12:13
pycha
Piotr-21 09.08.2012 15:05
pycha
Agnieszka91 07.06.2012 13:00
z jabłkiem pycha
MagdaeM 07.06.2012 10:03
super
iwa643 07.06.2012 08:00
Polecam
iwa643 07.06.2012 08:00
Polecam
iwa643 07.06.2012 08:00
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak