Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki zapiekane z jajecznicą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki małe 2 sztuki
masło 3 łyżki
siekany koperek 1 łyżka
szczypiorek siekany 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
ser żółty 1 (tarty)
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki zapiekane z jajecznicą

Z bułek ściąć wierzchy , wydrążyć miąższ, posmarować cienko masłem. Rozgrzać masło na patelni . Jajka wbić do miseczki , roztrzepać widelcem , wlać na masło rozgrzane. Dodać posiekany szczypiorek oraz koperek . Smażyć mieszając do ścięcia się jajek wg uznania . Następnie napełnić jajecznicą bułki , posypać żółtym serem wg uznania . Włożyć do mikrofalówki na 1 minutę lub do piekarnika na ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.05.2014 23:33
smaczna ta bułeczka
Papryczka 08.09.2012 16:27
dobre
Wiesława1 06.08.2012 21:21
super
pierniczkowo 20.06.2012 09:59
pycha:)
Rafał10 09.06.2012 20:40
to coś dla mnie!! PYCHA!
MagdaeM 07.06.2012 10:04
fajne
iziona 07.06.2012 07:23
Niby tak samo, a jednak inaczej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak