Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z boczku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
mleko 100 ml
jajko 2 szt
kasza manna 100 g
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
boczek 500 chudy
bułka czerstwa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z boczku

Boczek umyć i zmielić razem z cebulą..
Bułki namoczyć w mleku i odcisnąć
Boczek i bułkę wrzucić do miski, dodać jajka, kaszę mannę, sól i pieprz i wszystko wyrobić.
Formować okrągłe kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na oliwie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 30.03.2013 07:17
pyszne kotleciki
angelika14 26.03.2012 10:46
świetny przepis - łatwy i dający satysfakcję ze smaku
Agiatis 03.10.2011 17:30
ciekawy przepis - podoba mi sie:)
Sarenka 24.07.2011 09:30
Musza byc smaczne.
Małgorzata77 16.06.2011 10:51
ciekawy przepis jutro wypróbuje
IZABELA29 01.02.2011 12:28
jeszcze nie próbowałam
ZEWA 16.12.2010 10:22
kotlety z boczku ( chudego 0 są bardzo soczyste.
ewelinapac 16.12.2010 09:03
ciekawy pomysł
Malinka 10.08.2010 23:00
Mielone z boczku toś nowego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak