Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

NA MASĘ:
ser na sernik 1,5 kg
jajko 5 sztuk
mleko 3/4 szklanki
budyń śmietankowy 2 opakowania
cukier 1,5 szklanki
Na ciasto:
mąka pszenna 1,5 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
jajko 1 sztuka
cukier 1/2 szklanki
masło 1/2 szkuki
śmietana 1-2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Mąkę z proszkiem przesiać, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Wylepić nim natłuszczoną blaszkę.

Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać ser, cały czas miksując dodać budyń, mleko i dowolny aromat.

Przygotowaną masę wyłożyć na ciasto. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach.

Wystudzony można polać polewą czekoladową i dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 08.02.2013 12:34
wygląda bardzo świątecznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak