Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela ala schabowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 500 g
jajko 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mąka 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela ala schabowy

Mortadelę przekroić na pól i potem pokroić w cienkie półksiężyce.
Jajka i pozostałe składniki oprócz mąki, oliwy i bułki tartej dokładnie rozmieszać. Mortadelę panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Smażyć na oliwie do uzyskania złotego koloru.

Usmażone kotleciki można polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 15.07.2010 08:39
Następne kotleciki:) na ich widok robię się głodna:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak