Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie warkoczyki na ostro

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 szt
chili
Zioła prowansalskie suszone Prymat 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie warkoczyki na ostro

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy dokładnie rozkłóconym jajkiem.
Krok 1 - Francuskie warkoczyki na ostro foto
2
Posypujemy roztartymi w dłoniach ziołami prowansalskimi oraz sporą ilością chili.
Krok 2 - Francuskie warkoczyki na ostro foto
3
Ciasto tniemy mniej więcej na 1 cm paski. Trzymając za końce paseczków, zwijamy z ciasta spiralki, które układamy na papierze do pieczenia.
Krok 3 - Francuskie warkoczyki na ostro foto
4
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i pieczemy do czasu aż będą rumiane. Po upieczeniu każdy paluch kroimy na 2-3 kawałki.
Krok 4 - Francuskie warkoczyki na ostro foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 27.08.2012 12:12
Szybko i smacznie :)
paulisia_elk 07.06.2012 12:26
pikantne ;) pycha
stokrotka 07.06.2012 10:16
fajna przekąska na mecz
Katarzyna87 06.06.2012 23:13
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak