Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z serem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczareki całe 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z serem i pieczarkami

SKŁADNIKI:

1 długa bagietka ok.60cm
15-20dag ser żółty-do wyboru
5-6 większych pieczarek
1 mała czerwona cebula lub pół większej
masło do posmarowania bagietki
przyprawa do pizzy

PRZYGOTOWANIE:

Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Obrane pieczarki kroimy w plasterki.A cebulę w piórka. Bagietkę kroimy w poprzek na trzy części a potem każdy kawałek wzdłuż.Układamy jedna przy drugiej na blaszce od piekarnika.(pod spód podkładamy papier do pieczenia) Każdą smarujemy masłem i posypujemy przyprawą do pizzy. Na wierzch układamy pieczarki.Następnie cebulę i posypujemy obficie serem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie góra-grill-dolna półka)i pieczemy około 10 minut.Do rozpuszczenia się sera i lekkiego zarumienienia się bagietki. Wyjmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 19:04
Pycha.
smakowita 03.07.2012 22:32
pychotka !
evita0007 07.06.2012 12:09
Dokładnie,nie ma to jak włsne wykonanie :-)
halina55 06.06.2012 21:23
pychotka :)
Anulka75
Anulka75 06.06.2012 20:27
lubię to
Anulka75
Anulka75 06.06.2012 20:27
lubię to
barbarella 06.06.2012 20:24
domowe zawsze najlepsze:)
gottrina 06.06.2012 20:13
super zapiekanki, najlepsze własnej roboty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak