Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą, kiełbasą i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50-60 dag
pieczarki 40 dag
kiełbasa 30 dag
sól
chili Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą, kiełbasą i pieczarkami

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Kapustę pokroić, przełożyć do garnka. Dodać ziele angielskie oraz liście laurowe. Zalać ciepłą wodą i gotować do miękkości. Pieczarki oraz kiełbasę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać do kapusty. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz chili. Dodać makaron. Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze ok. 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 14.02.2013 11:55
jak ja dawno nie robiłam a to takie smaczne danie
Ewelina47 12.01.2013 16:15
pyszności
smakoszek 09.11.2012 20:37
bardzo lubię
kate.500 06.11.2012 07:59
pycha
barbara11561 03.10.2012 10:09
też lubię ,dawno nie robiłam:)
kuklik 14.08.2012 17:40
uwielbiam
IrenaM 03.08.2012 20:26
potrawa mojego męża
kasienka23 21.07.2012 17:45
pyszne, chętnie bym je zjadła
joanna77 09.06.2012 19:30
super
Mariusz10 08.06.2012 19:30
świetne
alaaa 07.06.2012 16:52
proste a jakie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak