Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 1/2 l
woda 3 i 1/2 l
cukier 14 łyżek
sól 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Gorczyca biała cała Prymat
oliwa
papryka 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.
Do słoików wkładamy ziele angielskie, liść laurowy i gorczycę ( ilość tych przypraw zależy od upodobań smakowych ).
Układamy paprykę do słoików. Wodę mieszamy z octem, solą i cukrem i zalewamy paprykę.
Na wierzch wlewamy po dwie łyżki oleju.
Pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.05.2013 20:48
moja teściowa robiła i wyszła bardzo smaczna ,ja sama w tym roku zrobię sobie zapas
cukiereczek 16.02.2012 09:42
lubię taką paprykę
SmacznaPyza 01.03.2011 09:58
sama nie robię bo tylko ja ją lubię, ale co roku dostaję kilka słoiczków od koleżanki - taka wymiana za grzyby :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak