Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet

    1/2 l
  • woda

    3 i 1/2 l
  • cukier

    14 łyżek
  • sól

    3 łyżki
  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • gorczyca

  • oliwa

  • papryka

    5 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.
Do słoików wkładamy ziele angielskie, liść laurowy i gorczycę ( ilość tych przypraw zależy od upodobań smakowych ).
Układamy paprykę do słoików. Wodę mieszamy z octem, solą i cukrem i zalewamy paprykę.
Na wierzch wlewamy po dwie łyżki oleju.
Pasteryzujemy 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

06.05.2013 20:48
moja teściowa robiła i wyszła bardzo smaczna ,ja sama w tym roku zrobię sobie zapas

cukiereczek

16.02.2012 09:42
lubię taką paprykę

SmacznaPyza

01.03.2011 09:58
sama nie robię bo tylko ja ją lubię, ale co roku dostaję kilka słoiczków od koleżanki - taka wymiana za grzyby :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat