Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka paprykowo-pieczarkowa do słoików

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 kg
papryka żółta 1 kg
cebula 1 kg
pieczarki 1 kg
woda 2 szkl
cukier 2 szkl
sól 2 łyż
Zalewa: 1,5 szkl
ocet 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka paprykowo-pieczarkowa do słoików

papryki myjemy i obeiramy a następnei kroimy w kostkę, cebule kroimy w talarki. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry przekłdamy do wrzącej wody i ok 2 min gotujemy - odsączamy. W tym czasie przygotowujemy zalewę zagotowujemy ją i dodajemy wszystkie warzywa mieszamy przekłdamy do słoiów i pasteryzujemy ok 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak