Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka miodowo-ketchupowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 8 sztuk
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka miodowo-ketchupowe

SKŁADNIKI:

8 mięsistych skrzydełek z kurczaka
Na marynatę:
2 łyżki miód płynny (u mnie wielokwiatowy)
6 łyżek ketchup-łagodny (pudliszki)
2 płaskie łyżeczki papryka ostra w proszku
3 łyżki przyprawa np.złocista do kurczaka
sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania

PRZYGOTOWANIE:

Z umytych i osuszonych skrzydełek odcinamy lotki i wkładamy do misy. Solimy,pieprzymy oraz dodajemy miód,ketchup,paprykę ostrą i przyprawę do kurczaka. Wszystko mieszamy dłonią i wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Na drugi dzień przekładamy skrzydełka do worka,zapinamy z obu stron i układamy w naczyniu żaroodpornym.Pieczemy w 180*C jedną godzinę(grzanie góra-środkowa półka) Po tym czasie wyjmujemy i pozbywamy się worka.Wkładamy je jeszcze do piekarnika żeby nam sie pieknie przypiekły tj.na jakieś 10 minut...

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 18:59
Rarytas dla mięsożerców.
KasiaK90 30.08.2012 09:18
pycha
ewaa 27.08.2012 21:50
mniam....pychotaaaa:)
gottrina 06.06.2012 20:14
znakomite skrzydelka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak