Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z cukinią,czosnkiem i koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 saszetka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z cukinią,czosnkiem i koperkiem

SKŁADNIKI:

Porcja na dwie osoby:
1 młoda cienka cukinia(ok.25-28cm)
1 woreczek ryż biały (u mnie 125g)
2 ząbki czosnek (pokrojony w kosteczkę)
1 garść (koper świeży i posiekany)
2 łyżki olej
sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania

PRZYGOTOWANIE:

Umytą porządnie i osuszoną cukinię kroimy w drobną kosteczkę.Przekładamy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju.Dorzucamy czosnek i koper.Dodajemy sól i pieprz. Smażymy mieszając aż cukinia nam lekko zmięknie (ale ma być chrupiąca) W między czasie gotujemy ryż wg.przepisu na opakowaniu.Odsączamy i wkładamy do garnka. Następnie do ryżu dodajemy całą zawartość z patelni.Wszystko dokładnie mieszamy(można jeszcze sobie ewentualnie doprawić) Gotowe danie rozkładamy na talerze... Ja podałam z gulaszem i pomidorami...

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 18:58
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak