Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane skrzydełka z selerem naciowym i dipem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1,2 kg.
papryczka chili 2 szt.
czosnek 3 ząbki
oliwa 5 łyżek
sos sojowy 8 łyżek
Szczypiorek cienki 1 pęczek
twaróg 25 dkg.
sól i pieprz
seler naciowy 10 łodyg

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane skrzydełka z selerem naciowym i dipem serowym

skrzydełka oczyścić umyć papryczki chili umyć naciąć usunąć nasionka a miąższ posiekać,czosnek obrać przecisnąć przez praskę dodać do chili wymieszać dodać oliwę i sos sojowy ponownie wymieszać i posmarować umyte skrzydełka zawinąć folią i odstawić na dwie godziny można dłużej,szczypiorek opłukać i posiekać wymieszać z twarożkiem doprawić do smaku solą i pieprzem,selera umyć i pokroić na mniejsze kawałki,skrzydełka wyjąć z marynaty i układać na rozgrzanym grillu piec ok.15min.co jakiś czas obracając,podawać z dipem serowym i selerem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.01.2014 14:37
smaczny obiadek
Motorek 08.11.2013 09:43
bardzo smaczne
irenka 06.06.2012 21:59
pycha,uwielbiam skrzydełka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak