Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka na grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz 0,5 łyżeczki
ocet balsamiczny 2 łyżki
ketchup 3 łyżki
kminek 0,5 łyżeczki
szczypta soli
oliwa 6 łyżek
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka na grilla

karkówkę kroimy w plastry o grubości mniej więcej 1 cm
resztę składników dokładnie mieszamy i nacieramy nimi każdy plaster mięsa, zostawiamy w lodówce na kilka godzin, żeby mięso się zamarynowało (ja zostawiam na około 20 godzin), następnie opiekamy na grillu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.06.2012 13:39
rewelacja na taki dzień jak dziś
adelajda 16.06.2012 15:59
smakowicie wygląda
Betka 13.06.2012 05:26
pyszności;)
suzana 06.06.2012 22:43
chętnie wypróbuję
przemek20008 06.06.2012 19:32
uwielbiam
Hanna5 06.06.2012 16:25
oj zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak