Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolejny pomysł na miodownik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń czekoladowy 3 opakowania
galaretka wiśniowa 2 sztuki
mleko 1,3 l
polewa czekoladowa 2 opakowania
Biszkopt 1 waniliowy
placek 2 miodowy

Przepis i sposób przygotowania na: kolejny pomysł na miodownik

pieczemy miodownik z tego przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/225597/miodownik-inaczej.html
z tym, że ilość składników zmniejszamy o 1/3 i ciasto dzielimy na 2 a nie na 3 części i nie dodajemy na górze orzechów
i biszkopt waniliowy http://www.doradcasmaku.pl/przepis/216763/idealny-biszkopt.html
odlewamy 1,5 szklanki mleka, rozpuszczamy w nim budynie, resztę mleka gotujemy, gdy mleko się zagotuje, dodajemy zimne mleko z rozpuszczonym budyniem, dokładnie mieszamy i doprowadzamy do zagotowania, zdejmujemy z palnika i dodajemy galaretki wiśniowe, dokładnie mieszamy,
połowę masy wylewamy na pierwszy placek miodowy, przykrywamy biszkoptem i wylewamy resztę masy, przykrywamy drugim plackiem miodowym na którym rozprowadzamy polewę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 19.09.2012 14:54
i kolejny pyszny :)
leonkot 01.09.2012 15:31
dziękuję za miłe komentarze
Fiffi 31.08.2012 21:16
bardzo apetyczne ciasto
irenka 13.06.2012 21:14
pycha ciacho
Betka 13.06.2012 05:26
Rewelacyjny deser;)
suzana 06.06.2012 22:43
chętnie wypróbuję
dwa pokoje z kuchnią 06.06.2012 20:54
tak dobrze to wygląda że muszę kiedyś sama zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak