Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos capri

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt.
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
ocet winny 3 łyżki
sól i pieprz
oliwa 6 łyżek
sardela 2 filety
kapary całe Smak 1 łyżka
bazylia 1 pęczek
oliwki zielone 10 szt.
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: sos capri

żółtka zmiksować z musztardą,octem winnym,solą,pieprzem do smaku oraz oliwą,dodać posiekane i umyte zioła bazylię,tymianek,umyte filety sardeli,kapary oraz pokrojone oliwki całość delikatnie wymieszać i na chwilę odstawić.podawać do potraw z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.12.2012 10:30
nigdy nie robiłam takiego sosu, bardzo ciekawy
Motorek 20.09.2012 09:06
extra
MAR3STA 13.06.2012 18:32
fajny sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak