Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WŁOSKI GULASZ

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 600 g
pomidory bez skóry 2 szt
wino czerwone wytrawne 400 ml
cebula 3 szt
ząbek czosnku 2 szt
oliwa 4 łyżki
oregano 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: WŁOSKI GULASZ

Pomidory z puszki wlewamy do garnka, miksujemy i podgrzewamy na dużym ogniu, żeby odparował nadmiar płynu. W głębokim rondlu rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej posiekaną cebulą i czosnek oraz mięso. Kiedy mięso się ze złoci, zalewamy je pomidorami i połową wina. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz oregano i dusimy na małym ogniu około 15 minut. Dolewamy resztę wina i dusimy dalsze 45 minut, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariusz14 07.08.2012 22:38
swietny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak