Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa duszona w mleku kokosowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 szt
mleko 200 ml
mleko kokosowe 100 ml
masło 30 g
mąka pszenna 1 łyżka
koper świeży siekany 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek 0,5 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa duszona w mleku kokosowym

Kalarepę obrać ze skóry i pokroić( ja wykorzystałam kulki z kalarepy powstałe przy wydrążeniu kalarepy do faszerowania).
Zalać mlekiem i mlekiem kokosowym, dodać przyprawę, koperek, posolić i dusić około 15 minut.
Z masła i maki zrobić zasmażkę. Rozprowadzić zimna wodą i dodać do kalarepki.
Zagotować, doprawić i rozkoszować się smakiem:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 14.08.2013 15:05
super pomysł na kalarepkę
Mati13 11.11.2012 19:23
super- smacznie!
treonina 07.06.2012 22:44
przepis który warto wypróbować!
Anna169Hosz 07.06.2012 22:23
Na prawdę smaczne, lekko orientalne.
Rafał10 07.06.2012 11:53
jeszcze takiego dania nie jadłam, musi być pyszne !
1j1o1l1a1 06.06.2012 20:53
ciekawa jestem smaku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak