Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA ORZECHOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 L
orzechy włoskie 20 dag
śmietana 1/2 szkl
żółtko jajek 2 szt
cukier 1 łyżki
grzanki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA ORZECHOWA

ZAGOTOWAĆ BULION WARZYWNY.
POSIEKAĆ ORZECHY I WRZUCIĆ DO BULIONU.
GOTOWAĆ KILKA MINUT.
ŚMIETANĘ WYMIESZAĆ Z ŻÓŁTKAMI I CUKREM ,ZUPĘ MIESZAĆ I WLEWAĆ SMETANĘ .
DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM .ZAGOTOWAĆ I PODAWAĆ Z GRZANKAMI.
.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak