Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa migdałowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2/3 szkl
mleko 5 szkl
cukier 2 łyżka
migdały 20 dag
rodzynki 2 łyżki
masło 1 łyżki
żółtko jajek 1 szt
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa migdałowa

UGOTOWAĆ NA SYPKO RYŻ .ZAGOTOWAĆ MLEKO I CUKIER. ZALAĆ ZMIELONE MIGDAŁY .DODAĆ RODZYNKI I MASŁO .GOTOWAĆ OK 20 MINUT. ODLAĆ PÓŁ SZKLANKI ZUPY ,WYSTUDZIĆ I WYMIESZAĆ Z ŻÓŁTKIEM .MIESZANKĘ DODAĆ DO ZUPY PODGRZAĆ I PODAWAĆ Z RYŻEM .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak