Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miękkie ciasto z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier drobny 1 szklanka
olej do smażenia 3/4 szklanki
mąka tortowa 2 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
rabarbar 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: miękkie ciasto z rabarbarem

Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Bardzo lekko mieszamy. Powoli dolewamy olej. Mieszamy.Dodajemy na sam koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość łączymy z pokrojonym w kostkę rabarbarem ( obranym) .Mieszamy.Wylewamy na natłuszczoną blachę.Pieczemy 50 minut w temp.170 s.c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 07.06.2012 10:01
extra pomysł
ewasylwia 06.06.2012 13:32
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak