Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Azjatyckie lekkie danie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka ze skórą 1 sztuka
pieczarki 3 sztuki
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
sałata chrupiąca 1 sztuka
śmietana 12% 3 łyżki
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Azjatyckie lekkie danie

Pierś kurczaka myjemy,wycieramy. Kroimy na drobno w paski. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojone w kosteczki pieczarki. Dodajemy przyprawy typu sól, pieprz. Mieszamy. Smażymy aż wszystko się zrumieni. Podajemy z 4 łyżkami ugotowanego ryżu oraz 6 łyżkami świeżej sałaty z dodatkiem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak