Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 szt
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
białe wino do smaku
pomidor pokrojone 1 puszka
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
cukier 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
halibut 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Filety rybne skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą i pieprzem i odstawić. Cebulę pokroić w krążki, marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa dusić na oliwie z oliwek. Dodać do nich cukier, paprykę, oregano, sól. pieprz, liść laurowy oraz puszkę pomidorów. Całość polać białym winem. Zagotować. Kiedy warzywa będą gotowe, wyłożyć ja na wcześniej przygotowane filety rybne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chelsi 10.08.2012 21:46
mmm rybka
Justyna87 11.07.2012 13:48
smaczne
Agnieszka91 06.06.2012 12:54
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak