Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb wiedeński z orzechami włoskimi (wypieki z automatu)

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 gram
masło 100 gram
woda letnia 200 ml
drożdże 7 gram
cukier 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
orzechy włoskie 60 gram
zarodki pszenne 1 łyżka
otręby pszenne 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb wiedeński z orzechami włoskimi (wypieki z automatu)

(Drożdże w proszku)

Do formy dodaj wodę i roztopione masło. Następnie sól i cukier. Mąkę i drożdże. Kiedy automat zasygnalizuje dodaj: orzechy, zarodki i otręby do automatu.

Ustaw na pieczenie podstawowe 900g.

a rano… pyszne śniadanko:) Polecam ten przepis.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 20.12.2012 19:11
fajny chlebek
malaczarna23 09.12.2012 07:38
super chlebuś
Elżbieta17 05.12.2012 21:06
musi być pyszny:)
iziona 06.06.2012 13:01
Nie posiadam takiej maszyny, a chlebek wygląda pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak