Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorówka z kardamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 opakowanie
skrzydełka 2-3 sztuki
woda 1,5 litra
śmietana 1 opakowanie
koncentrat pomidorowy 1 opakowanie
przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kardamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorówka z kardamonem

z włoszczyzny, skrzydełek,wody robimu rosołek, po ugotowaniu sie go dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, i przyprawą uniwersalną, po chwilowym zagotowaniu dodajemy kardamon tez do smaku i śmietanę, meszamy i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 19.07.2012 22:28
ciekawe polaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak