Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budynie z brokułów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
brokuł 1
cebula 1 mała
chleb 2 kromki
ser żółty pół szkl
mleko pół szkl
sól
pieprz
natka pietruszki 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Budynie z brokułów

Z chleba odcinamy skórki , ugotować sobie wcześniej brokuły a potem po ugotowaniu odcedzić i podzielić na mniejsze kawałki , miąższ chleba rozdrobnić blenderem , ser z cebulą zetrzeć na tartce o grubych oczkach , do miseczki wbijamy jajka dodajemy pozostałe składniki i wszystkie przyprawy , roztrzepać widelcem . W małej żaroodpornej miseczce , którą wcześniej wysmarowaliśmy masłem , masę przekładamy do 3\4 wysokości i pieczemy w temp. 180 st przez 5 minut a potem obniżamy temp. do 160 i pieczemy 25 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 12.08.2012 00:43
bardzo ciekawe!!!;)
babcia
babcia 10.06.2012 12:37
ciekawe..
babcia
babcia 10.06.2012 12:37
ciekawe..
jolita 09.06.2012 17:33
nie jadłam
jolita 09.06.2012 17:33
nie jadłam
jolita 09.06.2012 17:33
nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak