Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przecier pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 5 kilo
bazylia do samku
oregano do smaku
sól do smaku
woda 100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: przecier pomidorowy

pomidory kroimy w plastry lub ósemki, wrzucamy go garnka z woda i gotujemy do miekkosci, po ugotowaniu przecedzamy przez sito oddzielajac skorki i nasiona. przecisniety mus pomidorowy gotujemy ponownie na małym ogniu do momentu zgęstnienia od czasu do czasu mieszajac zeby nie przywarł do garnka do smaku dodajemy sól, bazylię, oregano. gdy przecier zgestnieje przekładamy go do słoików i pasteryzujemy ok 30 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 28.06.2012 23:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak