Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka drobiowa z polędwicą a'la devolay

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 400 g
polędwica wieprzowa 100 g
pietruszka zielona 2 łyżki
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka drobiowa z polędwicą a'la devolay

Fileta z indyka kroimy na plastry , rozbijamy , polędwice tak samo rozbijamy na cieniutki plasterek.
Fileta przyprawiamy , na niego dajemy polędwicę na to natkę pietruszki , następnie pół łyżki masła i zwijamy , lekko ugniatając , ja niczym nie spinam , odrazu panieruję i piekę na głębokim tłuszczu , podałam z nowymi ziemniakami i zrobilam dekorację z ogórka ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 31.07.2012 09:45
pysznie podane
Anna133 05.07.2012 17:31
Aniu ja też czasem daję mielone i też smakuje wybornie , swoja drogą kuchnia jest otwarta na wszelkie próby :)
Anna133 05.07.2012 17:29
nie rozwala się , ale wkładajac na olej to trzeba odrazu stroną końca zwijania , a pietruszke daję świeżą choć suszona pewnie też sie nada :)
emylka86 05.07.2012 10:06
nie rozwala się podczas smażenia? i czy suszoną pietruszkę można śmiało zastąpić świeżą?
Ania84 05.07.2012 08:30
fajnie mozna wykorzystać resztki innego miesa , ja robie też z mielonym:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak