Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe piersi z kurczaka
przyprawa do potraw
szczypta pieprzu
mała śmietana 18%
świeży lub mrożony koper
mąki 2-3 łyżki
łyżka Przyprawa do zup Kucharek-
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie koperkowym

Na rozgrzany tłuszcz kładziemy umyte mięso, lekko podrumienimy, po czym podlewamy wodą i posypujemy jarzynką, dusimy.

Kiedy mięso będzie miękkie, podlewamy wody (ok. 3/4 szk.) i wsypujemy pokrojony koper.

Gdy sos się zagotuje zabielamy go rozrobioną mąką i śmietaną. Do smaku przyprawiamy magii oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 22.09.2011 13:16
ciekawe
aginaa 30.09.2010 10:48
bomba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak