Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jubileuszowa galaretka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 2 listki
cukier 4 lyzki
maślanka 2 szklanki
śmietana 30% 2 szklanki
maliny świeże 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Jubileuszowa galaretka

Warstwa czerwona - Maliny lub truskawki opłukać i wrzucić do garnka. Zasypać cukrem i mieszając drewnianą łyżką doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu do momentu, aż maliny lub truskawki będą prawie rozgotowane. Następnie przygotować drugi garnek i gęste sito. Przelać zawartośc na sito i przetrzeć do drugiego garnka. Przygotuj 1 listko żelatyny według instrukcji na opakowaniu i wymieszaj z przygotowanym musem. Rozlać do szklanek, poczekać , aż ostygną i włożyć do lodówki na ok. 4 godz.
Warstwa biala - przygotować creme fraiche ( wymieszaj śmietane i maslanke). Lekko zagotować i dodać listko żelatyny. Rozlać do szklanek, poczekać , aż ostygną i włożyć do lodówki na ok. 4 godz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 11.08.2012 12:19
mniam
Pietruszka 23.06.2012 20:42
Fajny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak